El 2015, la Carme i el Rafa es van posar al capdavant del Restaurant Suís fent equip amb el xef Josep Forrellat. L’edifici és modernista, una característica que es fa palesa en el ferro forjat de les finestres, el trencadís de la façana i els sostres alts, entre d’altres. La decoració és moderna i acollidora, talment com la cuina que s’hi ofereix.

 

Una escalinata majestuosa fa de vincle entre els dos pisos. A peu de carrer hi ha la sala on se serveixen els dinars i sopars, i una petita terrassa. El primer pis hi ha una sala diàfana, que es destina a celebracions: batejos, comunions, petits casaments, congressos de feina, reunions laborals… Està equipada amb tecnologia punta i, per exemple, el projector funciona amb connexió wi-fi.

El restaurant Suís amb Josep Forrellat s’ubica en una finca modernista que data del 1902. L’hotel fou dissenyat per l’arquitecte Juli Batllevell, deixeble de Gaudí. En aquella època, el sector del tèxtil vivia la seva efervescència a Sabadell: els fabricants negociaven amb empreses d’arreu de la península ibèrica i, per fer l’estada més agradable als visitants, van acordar construir un hotel.

L’arquitecte transformà un conjunt de cases de planta baixa i dos pisos en el flamant Hotel Suís. Les seves intencions eren bones i, tanmateix, l’hotel el van tancar el 1913. Resulta que els clients amb els qui tractaven, en aquella època, aprofitaven el viatge per fer una mica de turisme, es desplaçaven amb la família i preferien instal·lar-se a Barcelona.

Avui, l’hotel Suís és un edifici que evidencia el passat modernista de Sabadell i que a la planta baixa allotja locals comercials i, a la superior, habitatges.